High Protein Briošky

High Protein Briošky

Postup přípravy:

  1. Smíchejte vlažné mléko a suché droždí ve středně velké míse, dokud se droždí nerozpustí. Poté odstavte na několik minut.

  2. Do mísy vložte suché přísady a rozmíchejte.

  3. K suchým přísadám přidejte mléko, droždí a vejce a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.

  4. Rozmixujte mixérem po dobu 5 až 10 minut, dokud nebude těsto hladké.

  5. Do těsta postupně přidávejte máslo.

  6. Těsto dejte na teplé místo, přikryjte a nechte kynout, dokud se velikost hmoty nezdvojnásobí.

  7. 2 plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 ° C. Těsto rozdělte na 10 stejných dílů (cca 95 g) a vytvořte hladké kuličky. Vytlačte všechny vzduchové bubliny.

  8. Umístěte na plech, přikryjte a nechte 1 hodinu odpočinout.

  9. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20 minut do zlatova.

  10. V kastrůlku rozehřejte borůvky, citronovou šťávu a cukr. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Jakmile se tekutina přibližně po 10 minutách stane sirupovou, stáhněte ji z ohně. Odložte a nechte úplně vychladnout. Borůvky ještě zhoustnou.

  11. Briošku rozpulte a dovnitř nandejte High Protein Jogurt Borůvkový. Ti, kteří dávají přednost čokoládě, mohou také použít High Protein Mousse Čokoládovou.

  12. Briošky posypte moučkovým cukrem.

Ingredience:

    • High Protein Jogurt Borůvkový
    • alternativně High Protein Mousse Čokoládová
    • 250 ml plnotučného mléka, vlažného
    • 1 1/2 čajové lžičky aktivního sušeného droždí
    • 3 3/4 šálků mouky
    • 1 lžička soli
    • 4 lžíce třtinového cukru
    • 2 vejce
    • 70 g másla, změklého a nakrájeného na kostičky
    • 1 vejce
    • 500 ml smetany
    • Dřeň z 1 vanilkového lusku
    • 2 hrnky mražených borůvek
    • 5 lžic třtinového cukru
    • Šťáva z půlky citronu
    • Moučkový cukr