Vanilla bliss balls od @luciemin

Vanilla bliss balls od @luciemin

Postup přípravy:

Ve vyšší misce smíchejte všechny suché ingredience (kromě čokoládových kousků) - kokosovou a mandlovou mouku, skořici, sůl a kešu ořechy. Vše společně lžící promíchejte.

Následně do stejné misky přidejte i mandlové máslo, čekankový sirup a celý proteinový puding. Vše společně rozmixujte tyčovým mixérem. Celou směs nemusíte rozmixovat úplně “na kaši”, stačí jen jemně, aby v kuličkách zůstala textura z ořechů. Pokud suchá směs zůstane z části nalepená na misce, můžeme ji pak domíchat ručně/lžící.

Následně ke směsi přidejte (ideálně mírně rozpuštěný) kokosový olej. Celou umixovanou směs s kokosovým olejem prohnětete ručně, aby vzniklo celistvé těsto.

Nakonec přidejte čokoládové kousky a pořádně je vmíchejte do směsi.

Z vytvořeného těsta tvořte kuličky velikosti asi jedné lžíce. Mělo by nám to vystačit na cca stejně velkých 16 kuliček. Hotové kuličky dejte v uzavřené nádobě na cca 1 hodinu do lednice (a tímto stylem i kuličky skladujte).

Ingredience:

  • Na 16 kuliček budeš potřebovat

    • 1 ks Ehrmann High Protein Pudink vanilkový
    • 50 g kešu oříšků
    • 20 g mandlové mouky
    • 70 g kokosové mouky
    • 60 g mandlového nebo kešu másla
    • 20 g čekankového sirupu nebo medu
    • 30 g kokosového oleje
    • 20 g čokoládových kousků (ideálně hořká čokoláda bez cukru)
    • půl lžičky skořice
    • špetka soli